"Гетьман Сагайдачний" провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16 / фото УНІАН

Флагман українського флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний" вийшов у Чорне море, він закрив район для проведення ракетних випробувань і виконав низку навчально-бойових завдань.

Читайте такожБуксир "Яні Капу" після ремонту повернувся до Одеси (фото, відео)

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Перед екіпажем стояли непрості завдання практичних стрільб з корабельної артилерійської установки АК-100 та знищення умовного противника з автоматичної зенітної артилерійської 30-міліметрової установки АК - 630, з якими особовий склад успішно впорався. Вперше за кілька років корабель провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16 для забезпечення радіоелектронних перешкод, які створюють так звані "хмари" для виведення з курсу наведених на корабель ракет", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що вже не вперше українські військові моряки зафіксували порушення морського права і присутність Чорноморського флоту РФ в окупованих та стратегічно важливих морських ділянках.

Повідомляється, що крім військових розвідувальних кораблів Російської Федерації, в районі Галіцінських газових родовищ екіпаж флагмана спостерігав за тим, як російський танкер, який рухався з окупованих морських районів, спустив триколірний прапор зі свого флагштока, щоб українські моряки його не зафіксували.