Китай заперечує постачання зброї Росії / фото ua.depositphotos.com

Наразі немає підтверджень того, що Китай міг надати Росії зброю для війни проти України. У "злитих" так званих "секретних документах" Пентагону, як писало видання WP, є інформація про нібито угоду КНР надавати РФ летальну зброю. 

Наразі є розмови, але підтвердити факт надання озброєнь Китаю Росії не можна, заявив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Олексій Мельник.

Він уточнив, що комерційні безпілотники чи деталі комплектуючих, наприклад, Росія може купувати у Китаї й без урядових домовленостей.

Відео дня

"Мені здається, що все-таки Китай утримується від того, щоб надавати Росії озброєння чи боєприпаси", - наголосив експерт. Мельник додав, що й справді є факти передачі нелетального озброєння, та це не може вважатися повноцінною підтримкою Росії Китаєм.  

За його словами, візит Сі Цзіньпіна  та міністра оборони Китаю до Москви свідчать про те, що Китай і надалі зберігатиме умовний нейтралітет.

Повідомлення про постачання китайської зброї до Росії 

В інформаційному полі час від часу виринають повідомлення про те, що Китай постачає Росії зброю для війни проти України. Представники КНР це постійно заперечують.

Так, у лютому 2023 року видання CNN повідомило, що Китай веде подвійну гру і має намір передати Росії летальну зброю. 

За інформацією Politico, компанії Китаю відправили росіянам 1000 штурмових гвинтівок та іншого обладнання. 

А 21 березня з'явилася інформація, що з моменту повномасштабного вторгнення в Україну КНР відправила Москві безпілотників на понад 12 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: