Кілька країн передадуть танки Leopard 2 Україні / фото US Army

Військовий експерт та директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець оцінив терміни, в які танки Leopard можуть вийти на українське поле бою.

Як він розповів в інтерв'ю "Обозревателю", найбільш мотивовані українські бійці, які мають досвід ведення бойових дій з українськими чи радянськими танками, опанують "Леопарди" менш ніж за місяць.

"Потім накидаємо ще 2-4 тижні для того, щоб відпрацювати взаємодію у форматі підрозділу. Тобто місяць плюс – такі показники цілком реальні для найбільш вмотивованого персоналу. Можливо, цей процес уже навіть почався", - каже Згурець.

Відео дня

Тобто експерт теоретично допускає, що через два місяці "Леопарди" можуть бути на полі бою. Це можуть бути танки з Польщі, Німеччини, Нідерландів.

"Ми робимо ставку на те, що понад 30 одиниць "Леопардів" Польща, Німеччина й Нідерланди назбирають, і це будуть зразки формату 2А6, найбільш сучасного танка, який має найкращі можливості на полі бою", - каже директор Defense Express.

Передача танків Leopard 2 Україні

25 січня уряд Німеччини офіційно погодив передачу Україні 14 одиниць танків Leopard 2 та дозволив реекспорт іншим країнам.

У першій хвилі передачі зброї Збройним силам України надійде від 120 до 140 одиниць сучасних танків західних моделей.

Видання Reuters повідомляло, що Польща хоче вдвічі скоротити час навчання українських танкістів на Leopard - з десяти до п’яти тижнів.

Відомо, що Норвегія хоче доставити обіцяні танки Leopard 2 до України наприкінці березня.

Вас також можуть зацікавити новини: