Це фото з Іраку 2000-х / t.me/zloyodessit

Російські ЗМІ знову відзначилися фейком, який мав на меті нібито продемонструвати неможливість експлуатації західної бронетехніки в українських умовах. 

OSINT-дослідник і військово-політичний оглядач Олександр Коваленко помітив, що в соцмережах рашистські пропагандисти почали поширювати фотографії БМП Marder-1а5 і Bradley в польових умовах.

У постах рашистські воєнкори запевняють, що кадри зроблені в Україні, стверджуючи при цьому, що західні зразки техніки не можуть впоратися з українським бездоріжжям і постійно в ньому застрягають, тому контрнаступ "зривається".

Відео дня

Коваленко зазначає, що це фото справжніх БМП Marder-1А5 і Bradley, але зроблені вони не в Україні, а, наприклад, в Афганістані в травні 2010-го і в Іраку 2000-х. Росіяни просто домалювали до бронетехніки хрести нібито ЗСУ.

Marder-1А5 і Bradley в Україні - підготовка до контрнаступу

Підготовка до контрнаступу Збройних сил України вже на фінішній прямій, заявив 28 квітня 2023 року міністр оборони Олексій Резніков. Війська чекають рішення командування про атаку і погоду, яка сприятиме наступу.

В Україну вже прибули "десятки" німецьких танків Leopard 2 і бойових машин піхоти Marder. 

Однак, як зазначив Резніков, танки Abrams не встигнуть взяти участь у цьому контрнаступі українських захисників.

20 січня Вашингтон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда доларів, до якого увійшли сотні броньованих машин, системи протиповітряної оборони, ракети та інше озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: