Данілов заявив, що на Заході цікавляться виробництвом дронів в Україні / фото УНІАН

Західні партнери звертаються до України щодо співпраці з виробництва дронів. Про це заявив в ефірі телемарафону секретар Ради національної оборони Олексій Данілов. 

"Щодо БПЛА. Наша країна знаходиться точно в першій трійці країн світу, яка виробляє ці засоби, і виробляє вже настільки сучасні, що сьогодні вже наші партнери звертаються до нас. Вони вивчають ту техніку, яку виробляють наші приватні компанії", – сказав він.

За його словами, приватні компанії в Україні дуже швидко перебудовуються на військові рейки. Велика кількість поставок в Міноборони йде саме через приватний сектор.

Відео дня

Виробництво зброї в Україні

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців пройти безкоштовне навчання і збирати FPV-дрони вдома. Так населення зможе особисто "рухати Україну до перемоги, навіть в тилу".

Крім того, Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі "ШаБля". Це куленепробивна автоматизована система під кулемети, яка завдяки дистанційній роботі допоможе зберегти життя і здоров'я кулеметників. 

Тим часом Україна і Франція обговорюють спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з французьким міністром закордонних справ Стефаном Сежурне.

Вас також можуть зацікавити новини: