T-7A Red Hawk ще не надійшовв у серійне виробництво / фото wikipedia.org

На Заході усвідомили необхідність у створенні сучасного аналога F-16, який прийде на заміну цьому чудовому, але застарілому винищувачу. Основним кандидатом на цю роль є навчально-тренувальний T-7A Red Hawk від корпорацій Boeing та Saab.

Як пише Defense Express, країнам Заходу потрібен дешевий масовий винищувач для повсякденної "чорнової роботи", для другого-третього ешелону. Причому ця масова машина потрібна якнайшвидше, але черга навіть на застарілі F-16, що досі виробляються, розписана до 2027-2028 року, а постачання дорожчого та суперсучасного F-35 розписано вже на 14 років наперед.

Створювати новий літак – це дорого і довго, не кажучи про необхідність створювати ще одну лінію виробництва. І тут під рукою вже є майже готовий T-7, який можна легко підлаштувати під нові завдання.

Відео дня

Як зазначає Defense Express, зараз Пентагон розглядає два варіанти вибору – почати масове будівництво Т-7 у 2025-2026 році на вже наявних виробничих потужностях, або створити новий прототип легкого винищувача, який можна буде почати виробляти не раніше кінця 2020-х років.

На Заході почали масштабну модернізацію армій

Як писав УНІАН, в США вирішили істотно посилити вогневу міць свого ударного винищувача п'ятого покоління F-35 Joint Strike Fighter. Зараз ВМС США встановлюють на нього чотири нові ракети класу "повітря-земля", включаючи малопомітну ракету AGM-158 JASSM.

Також у США вперше показали концепт нової БМП XM30, яка має замінити вже стареньку Bradley. Зараз створення БМП XM30 поступово виходить на фінішну пряму. Задля постійної та безперервної модернізації машина буде створена за модульним принципом.

Вас також можуть зацікавити новини: