Пентагон уклав контракт на виробництво танків Abrams / фото US Army

Пентагон уклав контракт на виготовлення танків з американською компанією General Dynamics Land Systems. Загальна сума контракту склала 27,1 мільйона доларів.

"Компанія General Dynamics Land Systems, Стерлінг-Хайтс, штат Мічиган, отримала контракт з твердо фіксованою ціною на суму 27 100 000 доларів", - йдеться в оприлюдненому документі.

При цьому не вказано кількість бойових машин, які закуплять на цю суму.

Відео дня

Варто відзначити, що компанія General Dynamics Land Systems займається виробництвом бойових машин M1A1 Abrams. Це саме ті танки, які США обіцяли поставити Україні.

Танки Abrams для України - що відомо

У січні 2023 року президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон передасть Україні 31 танк Abrams для створення батальйону. При цьому через місяць в армії США відзначили, що для виконання обіцянки може знадобитися більше року. 

Після цього в США почали шукати способи доставити бойові машини швидше, тому вирішили замість обіцяної версії М1А2 відправити M1A1, які повинні прибути в Україну до осені.

При цьому американські чиновники заявили, що навчання українців на американських танках M1A1 Abrams ще не почалося, але це обов'язково буде і "відносно скоро".

Вас також можуть зацікавити новини: