Україні пообіцяли сотні танків / фото wikimedia.org

Аналітики підрахували, скільки і яких саме танків Україна чекає від західних союзників напередодні контрнаступу ВСУ.

Всього союзники пообіцяли передати українським бійцям сотні танків - як сучасних, так і модернізованих радянських. На цей час вже передані перші танки Leopard 2A6 та Challenger 2, передає "Слово і Діло".

Зазначається, що Німеччина поставила 18 обіцяних Leopard 2 А6; Норвегія - 8 танків Leopard 2 A4; від Польщі Україна вже отримала 14 танків Leopard 2 A4, а також більшу частину модернізованих радянських Т-72; Франція передала Україні першу партію легких колісних танків AMX-10 RC - 14 одиниць з 40 обіцяних; також перші партії модернізованих Т-72Б надійшли від Чехії і Марокко.

Відео дня

Які ще танки і від кого отримає Україна - перелік

  • Велика Британія обіцяла поставити Україні 28 танків Challenger 2;
  • Німеччина в кооперації з Нідерландами і Данією повинна поставити 178 танків Leopard 1 A5;
  • Польща готується передати ще 30 танків PT-91 Twardy;
  • Чехія обіцяла надати Україні 90 модернізованих Т-72Б, а Марокко - 30;
  • США обіцяли передати Україні дати 31 танк Abrams.
Скільки танків отримає Україна / інфографіка "Слово і Діло"

Також повідомляється, що танки Leopard 2 різної модифікації Україна повинна ще отримати від Іспанії (10 штук), Швеції (10 одиниць), Канади (всього обіцяно 8, половина вже прибула в Україну), Фінляндії (6 танків для розмінування, перша партія вже є), Португалії (3 одиниці).

Росія тягне на війну застарілу техніку - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у мережі з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку РФ тягне на війну в Україну. Зокрема, росіяни відправили на фронт застарілі БРДМ-2МС.

А до цього зняли ешелон з російськими танками Т-62М після "модернізації", яка, за словами експертів, зробила їх ще більш вразливими.