Бойова частина "Кинджалів" – в межах 500 кг плюс титановий корпус/ фото ua.depositphotos.com

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що після того, як Україна отримала зенітно-ракетні комплекси Patriot, російські "Кинджали" перетворилися на "психологічний фетиш". 

Експерт в інтерв’ю "Главкому" розповів, що окупанти намагалися використовувати ці аеробалістичні ракети для ударів по українських ТЕЦ з розрахунку на великий ефект такого влучання.

"Зараз, після появи Patriot, який збиває "Кинджали" достатньо ефективно, вони перетворилися, скоріше, у психологічний фетиш. Це такий собі рекламний гіперзвук", – сказав аналітик.

Відео дня

Він розповів, що бойова частина "Кинджалів" – в межах 500 кг плюс титановий корпус. При цьому набагато більша кінетика при ударі досягається за рахунок маси, помноженої на швидкість. Аналітик стверджує, що у випадку з цими ракетами Україна стикається лише з уламково-фугасними боєголовками більш простого виконання, які зазвичай використовуються для ураження захищених споруд.

Збиття російських "Кинджалів" - деталі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підкреслив, Україні потрібно більше систем ППО Patriot для ефективного стримування атак ворога. За його словами, 3 січня Київ врятували від катастрофи саме ці системи.  За його даними, наші Повітряні сили збили того ранку системами Patriot 10 "Кинджалів" із 10. 

Вас також можуть зацікавити новини: