Експерт розповів, якою зброєю може допомогти Україні Південна Корея / фото ua.depositphotos.com

Війсково-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що Південній Кореї є що запропонувати Україні в плані військової допомоги. Країна може постачати не лише боєприпаси.

"Південна Корея є одним із серйозних виробників боєприпасів 152 калібру. Але вони також мають потужний об’ємний потенціал у артилерії, насамперед це самохідні артилерійські установки", – розповів експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Коваленко нагадав, що Південна Корея також використовувала певну номенклатуру пострадянського озброєння. Серед іншого, в країні є танки Т-80, БТР та БМП. І хоча кількість цієї техніки невлика, Південа Корея "цілком могла б піти на такий крок". 

Відео дня

"Нам танк Т-80 знайомий, і ми цілком можемо користуватися ним. До того ж, до цих танків є відповідний боєкомплект 125 мм боєприпасів. Тому підтримка з боку Південної Кореї у військовому плані, а не лише в гуманітарному, безумовно, може бути значно об’ємніша", – резюмував оглядач.

Зброя для України: актуальні новини

21 травня 2023 року президент США оголосив про додаткову військову допомогу для України. Київ отримає, зокрема, боєприпаси для HIMARS, ракети з оптичним відстеженням та проводовим наведенням (TOW), протитанові комплекси "Джавелін" і АТ-4, а також різні боєприпаси. Загалом будуть надані засоби на суму до 375 мільйонів доларів.

Крім того, Україна очікує на передачу літаків F-16. У Міністерстві оборони прогнозують, що ці винищувачі почнуть надходити на озброєння ЗСУ вже восени. Водночас українські пілоти вже почали проходити тренування на винищувачах F-16, заявив віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Вас також можуть зацікавити новини: