"Шахеди" не пристосовані до сильних морозів, каже експерт / фото ua.depositphotos.com

Росія напередодні Нового року і в саму новорічну ніч перейшла на масове застосування іранських дронів-камікадзе. Цьому сприяла і "плюсова" температура. А ось в умовах сильних морозів Shahed РФ може використовувати лише після того, як проведе їхнє доопрацювання.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів військовий експерт Олександр Коваленко. Він звернув увагу на те, що в перші числа січня спостерігалося потепління до +15 градусів, при яких використання Shahed більш ефективне.

Коваленко наголосив, що у паливної системи дронів-камікадзе є вразливість перед використанням за низької температури:

"При -10 і -15 він може використовуватися тільки після того, як пройде відповідне доопрацювання вже в самій Росії. Тобто вони отримують партію й допрацьовують".

Експерт припустив, як саме Росія вдосконалює "Шахеди": вона може допрацьовувати систему наведення для підвищення точності та дальності застосування, може працювати над поліпшенням паливної системи. Тому й можливі паузи у застосуванні Shahed у війні проти України.

Іранські дрони-камікадзе у війні проти України

Росія останнім часом активно застосовує іранські дрони-камікадзе "Шахед" для атак по українських об'єктах енергетики та по наших містах. Військові експерти вважають, що шляхом застосування Shahed РФ хоче виснажити українську ППО і заощадити запас своїх ракет.

Українська розвідка повідомляла, що Іран повинен надати Росії ще близько 1 тисячі таких дронів.  Під час вивчення збитих дронів виявилося, що іранські "Шахеди" містять десятки західних деталей.

За інформацією розвідки, Російська Федерація використовувала приблизно 660 іранських дронів, а за контрактом передбачено 1 тис. 750. 

Вас також можуть зацікавити новини: