Україна планує виготовити більше тисячі дронів великого радіусу дії / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підтвердив, що Україна спроможна виробити більше мільйона FPV-дронів в наступному році. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час брифінгу.

"Україна спроможна виробити більше мільйона систем FPV. Більше 10 тисяч ударних дронів середньої дальності, і більше тисячі дронів дальності в понад тисячу кілометрів", — зазначив Камишін.

Він зауважив, що станом на сьогодні вже ведеться серійне виробництво, яке спроможне допомагати українським воїнам на фронті.

Відео дня

Мільйон дронів для Збройних сил України

Як писав УНІАН, 19 грудня президент Володимир Зеленський під час прес-конференції озвучив амбітну ціль з виробництва безпілотників, заявивши, що у 2024 році Україна виробить мільйон FPV-дронів. При цьому він висловив переконання, що повинна бути інфраструктура щодо управління дронами.

Пізніше в Мінстратегпромі підтвердили, що українські заводи готові виробляти боєприпаси для дронів. "Боєприпаси для дронів мають вироблятись в заводських умовах, а не в окопах. І заводи до цього готові", - підкреслив тоді Камишін.

Вас також можуть зацікавити новини: