КНДР передала зброю "вагнерівцям" , і США можуть це підтвердити / REUTERS

США мають намір порушити питання поставок зброї Росії від Північної Кореї на найближчих засіданнях Радбезу ООН, йдеться у заяві постійної представниці США в ООН Лінди Томас-Грінфілд.

У Вашингтоні відзначили, що Росія закуповує зброю у Ірана і КНДР у порушення резолюцій Радбезу ООН. У заяві Томас-Грінфілд також нагадує, що КНДР передала зброю "вагнерівцям", і США можуть це підтвердити.

За її словами, передана кількість техніки не змінить динаміку бойових дій, але Сполучені Штати стурбовані такою "співпрацею".

Відео дня

США вважають, що Радбез ООН має притягнути Північну Корею до відповідальності, а Росія тепер є партнером загрозливої поведінки КНДР у світі.

"Сполучені Штати мають намір порушити питання про порушення КНДР і Росією резолюцій Ради Безпеки ООН на майбутніх засіданнях Ради Безпеки і будуть ділитися інформацією про це порушення з Комітетом Ради з санкцій", - йдеться в заяві.

США також закликають Секретаріат ООН направити в Україну команду фахівців для виявлення порушень Росією та Іраном резолюції Радбезу ООН - з урахуванням того, що цього місяця Москва відновила удари іранськими дронами по українській інфраструктурі.

Росія закуповує зброю у Ірана і КНДР

Після посилення західних санкцій Росія вдалася до військової допомоги підсанкційних режимів.

Ще влітку Іран почав постачати ЗС РФ свої дрони-камікадзе, які Росія потім застосувала по українській енергоструктурі. Також повідомлялося, що Тегеран має намір відправити Москві балістичні ракети.

Напередодні Reuters з посиланням на джерела писав про передачу КНДР партії зброї "вагнерівцям". Піхотну зброю і ракети Північна Корея передала Росії минулого місяця. 

Вас також можуть зацікавити новини: