Американські військові змогли вразити повітряну ціль артилерійським снарядом /  Wikipedia

Американські військові в ході навчань випробували нові технології бойового управління і змогли вразити повітряну мішень високоточним снарядом, випущеним з гаубиці.

Читайте такожВ акваторії Дунаю розпочалися українсько-румунські військові навчання Riverine-2020

Про це з посиланням на Air Force Magazine повідомляє N+1. Зазначається, що навчання ВПС США на об'єднаній військовій базі «Ендрюс» в Меріленді відбулися на початку вересня. Військові випробували нову систему бойового управління ABMS (Advanced Battle Management System).

Відео дня

Під час випробувань були запущені шість повітряних мішеней BQM-167, які імітували крилаті ракети. Цілі були збиті різними способами. Одна з мішеней була збита за допомогою нового керованого снаряда HVP, яким вистрілили з самохідної гаубиці M109A6 Paladin.

Цілевказівка для HVP передавалась по каналу 5G в режимі реального часу, при тому всі дані цілевказівки були розміщені в хмарі.

Повідомляється, що розробка HVP ведеться з початку 2010-х років британською компанією BAE Systems. Снаряд оснащено контрольованим оперенням, завдяки якому його польотом можна управляти. Технічні подробиці боєприпасу невідомі, але він може вражати не лише наземні, а й аеродинамічні цілі.

У США кілька років розробляють артилерійські снаряди, які можуть використовуватися для захисту від крилатих ракет. Це пов'язано з тим, що пуск традиційних зенітних ракет обходиться занадто дорого.

Читайте більше новин про американське озброєння: