Експерт озвучив терміни передачі Україні винищувачів F-16 / фото wikipedia.org

Для якісного захисту неба над Україною необхідні винищувачі F-16. Технічно, якщо буде прийнято відповідне рішення, знадобиться лише тиждень для поставки літаків з американським екіпажем.

"МіГи нам передала Словаччина і Польща частину поставила. Залишилися МіГи, які були передані свого часу Німеччиною полякам, тому вони повинні запросити дозвіл про передачу. Я думаю, це питання буде вирішено. Вони не вирішать питання в повітрі, навіть якщо вони всі будуть передані. Вони не відновлять наші втрати за минулий рік, тобто сам по собі МіГ-29 з минулого тисячоліття. Потрібні F-16. Якби Шмигаль (прем'єр-міністр України – УНІАН) замість двох наклейок (мова йде про емоджі на літаку, яким Денис Шмигаль прибув до США – УНІАН) привіз пару F-16, то це було, звичайно, краще", - зазначив військовий експерт Роман Світан.

За його словами, пара літаків F-16 з ракетами, які можуть діставати на 150-180 кілометрів, відігнали б російські літаки. При цьому він вказав, що для підготовки українського екіпажу для F-16 потрібно 3-6 місяців, але технічно, якщо буде прийнято рішення, то на передачу винищувачів потрібно тиждень

"Технічно ми можемо отримати їх через тиждень, якщо сьогодні буде прийнято політичне рішення, але з американськими льотчиками і техніками, які можуть укласти контракти з ЗСУ і потрапити в Інтернаціональний легіон. Там більше тисячі чоловік служить в такому режимі, тому вони можуть одразу виконувати бойові завдання на літаках. Якщо рішення буде прийнято працювати нашими пілотами, то місяці три. Потрібно мінімум 3-6 місяців, щоб перевчити льотний склад на виконання бойових завдань на F-16", - підсумував експерт.

Винищувачі для України - останні новини 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час переговорів з головою Об'єднаного штабу Збройних Сил Франції Тьєрі Бюркаром заявив про необхідність передати Україні снаряди для артилерії та інших боєприпасів, засоби ППО, а також західні винищувачі F-16.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав США, де провів зустріч з главою американського оборонного відомства Ллойдом Остіном і нагадав про постачання винищувачів F-15 та F-16 і ракет великої дальності.

Вас також можуть зацікавити новини: