Жданов пояснив, як РФ може використовувати накопичену авіацію / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія може накопичувати авіацію як для проведення атак, так і для оборони своїх позицій на тимчасово окупованих територіях України. 

"Вони можуть основні зусилля зосередити на обороні своїх позицій. До речі, для цього я і кажу, що (Україні – ред.) без прикриття авіації посилати в бій таку велику кількість нової техніки, яку ми отримуємо або отримаємо від наших країн-партнерів, це було б не зовсім грамотно, якщо не сказати гірше. Саме тому, що Росія може застосувати авіацію як в обороні, так і в наступі", – додав він, відповідаючи на запитання підписника під час ефіру на YouTube.

За словами експерта, застосовувати авіацію в наступі окупантам буде проблематичніше. Ворог може обстрілювати нашу територію тільки з дистанції, не залітаючи вглиб нашої країни. Жданов наголосив, що "це буде квиток в один кінець". 

Відео дня

"Я думаю, що наші далекобійні засоби в цьому випадку будуть збивати навіть над Бєлгородом, якщо будуть діставати, російську авіацію. А ось якщо вони стануть в глуху оборону, тоді так, авіація буде намагатися працювати по нашим військам, які будуть проривати оборону російських військ на наших територіях. Для цього і потрібна авіація – щоб вступати в бій з російськими літаками", – резюмував Жданов.

Війна в Україні: застосування російської авіації

14 лютого видання FT випустило матеріал з посиланням на західні розвідки про те, що Росія накопичує поблизу українського кордону літаки і вертольоти. 

Військовий експерт Роман Світан прокоментував реальність чуток про масове зосередження військових літаків РФ на спільному кордоні з Україною. Він заявив, що зараз біля кордонів з Україною немає скупчення російських літаків. Вони розосереджені приблизно на чотирьох десятках аеродромів по периметру України (в РФ і Білорусі) і на тимчасово окупованих територіях України - в основному, в Криму.

Водночас у Повітряних силах Збройних сил України вважають, що ворог не буде масово застосовувати авіацію у річницю вторгнення РФ в Україну 24 лютого. Те угруповання авіації РФ, яке знаходилося на аеродромах на початку агресії, приблизно в тій же кількості залишається, а втрачену техніку доповнюють. 

Вас також можуть зацікавити новини: