Україна та Британія проведуть військові навчання в Чорному морі / фото УНІАН

З метою покращення здатності ВМС ЗСУ протистояти загрозам у Чорному морі українських моряків тренуватимуть британські військові.

Як повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес під час візиту до Києва, вони очолять відповідну багатонаціональну морську навчальну ініціативу, передає «Європейська правда».

Читайте такожУ військових навчаннях Rapid Trident-2020 візьмуть участь близько 4 тисяч людейЗа словами Воллеса, восени у регіон Чорного моря Британія направить кораблі Королівського військово-морського флоту на спільне тренування з українським військово-морським флотом.

Відео дня

«Ініціатива з морської підготовки дозволить ще більш тісно співпрацювати з НАТО і збройними силами по всьому світу, а також дозволить нам спиратися на новий статус партнера України по розширених можливостях НАТО», – заявив Воллес.

Військова допомога Україні від Британії

  • За інформацією посольства Великої Британії в Україні, з 2015 року британські інструктори підготували понад 18 тисяч 100 військовослужбовців Збройних сил України за програмою Orbital.
  • В рамках цієї місії в Україні розмістили понад 2,5 тисяч британського військового персоналу та провели 400 курсів.
  • У 2018 році Британія розширила поле діяльності місії для проведення підготовки українського Військово-морського флоту та піхотинців, котрі стикаються із зростаючими загрозами у Чорному та Азовському морях.
  • У 2019 році Британія продовжила роботу місії ще на три роки - до березня 2023 року.