ВМС США отримали глибоко модернізований есмінець / фото REUTERS

До складу американських Військово-морських сил (ВМС) увійшов есмінець USS Delbert D. Black, що відноситься до модернізованого типу Arleigh Burke Flight IIA: Technology Insertion. Однією з його відмінностей стала знижена радіолокаційна помітність.

Читайте такожСтелс-есмінець "Замволт" взяли до складу ВМС США Есмінець USS Delbert D. Black DDG-119 типу Arleigh Burke увійшов до складу ВМС США 7 вересня.

Відео дня

"Наші суднобудівники виконали відмінну роботу протягом всього будівництва USS Delbert D. Black (DDG-119), готуючи новий есмінець Aegis (американська корабельна багатофункціональна бойова інформаційно-керуюча система. - ред.) Для приєднання до ВМС", - заявив президент суднобудівної компанії Ingalls Shipbuilding Брайан Куччіас.

Як зазначає naked-science з посиланням на видання Navy Recognition, Ingalls поставив флоту 32 есмінці. Сьогодні будують ще чотири, в тому числі Frank E. Petersen Jr. (DDG 121), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG 123), Jack H. Lucas (DDG 125) і Ted Stevens (DDG 128). У червні компанія отримала контракт на $936 млн, що передбачає будівництво додаткового есмінця типу Arleigh Burke.

USS Delbert D. Black спустили на воду у вересні 2017 року, в лютому цього року він завершив заводські випробування. 12 березня корабель успішно пройшов приймальні випробування, провівши два дні в Мексиканській затоці.

DDG 119 - четвертий з дев'яти запланованих есмінців типу Arleigh Burke в варіанті Flight IIA: Technology Insertion. На сьогодні це найновіша версія знаменитого корабля. Перший такий есмінець - Thomas Hudner - ввели до складу флоту в 2018 році. Його, крім усього іншого, оснастили просторим ангаром, який вміщує два вертольоти Sikorsky SH-60 Seahawk (найперший корабель типу Arleigh Burke - USS Arleigh Burke (DDG-51) - взагалі не мав ангара).

Модернізація торкнулася і інших аспектів. Так, версія Flight IIA: Technology Insertion відрізняється від більш ранніх виробничих серій зниженою радіолокаційної помітністю, що може бути критично важливим для виживання корабля.

Новини по темі: