На Миколаївщині морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання, в рамках яких п’ять днів відпрацьовувала різні сценарії застосування підрозділів під час забезпечення дій сил Військово-морських сил ЗСУ.

Відео дня

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, до навчань залучили майже весь особовий склад частини, вертольоти Мі-14, Мі-8 та літаки Ан-26.

Читайте такожСША показали бойову систему штучного інтелекту Skyborg (відео)

"Екіпажі вдосконалювали льотні навички, проводили польоти у зоні й по колу. Відпрацьовували також і варіанти пошуку й надання невідкладної допомоги як цивільним, що зазнали лиха, так і пілотам, їхню евакуацію пошуково-рятувальним вертольотом, скиданням спеціального човна, підйомом рятувальною лебідкою й у взаємодії з кораблем", - йдеться в повідомленні.

Одне з головних завдань, яке відпрацювали підрозділи забезпечення бригади, — розгортання по тривозі й підготовка позабазового аеродрому до прийому авіатехніки, організація повноцінного польового табору з командним пунктом, місцями для прийому їжі та відпочинку тощо.

"Кульмінацією навчань для морських авіаторів став пошук і відстеження субмарини противника з наступним нанесенням бомбового й торпедного ударів. Відпрацювали й елементи перевезення та десантування у заданий район сил морської піхоти. Підрозділи окремого розвідувального батальйону на вертольотах Мі-8 виконали перекидання у визначений район, де морпіхи взяли під контроль місцевість, організували оборону та провели розвідку. Найважливішим завданням морських піхотинців було забезпечення приймання вантажів з транспортного літака Ан-26", - розповіли в Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, ракетний комплекс "Нептун" може бути прийнятий на озброєння Збройних Сил України через півтора місяці.