Ескадрилья відтепер проводитиме навчання персоналу і планування системи у співробітництві з агентством з аерокосмічних досліджень Японії / janescom.sitefinity

Військово-повітряні сили оборони Японії офіційно створили першу у країні «ескадрилью космічних операцій».

Про це повідомляє Janes.

Ескадрилья розташована на заході країни та нараховує близько 20 людей, у майбутньому чисельність працівників зросте до 100 осіб.

Відео дня

Читайте також"Я називаю її супер-пупер-ракетою": Трамп похвалився розробкою потужної зброї

Ескадрилья відтепер проводитиме навчання персоналу і планування системи у співробітництві з агентством з аерокосмічних досліджень Японії. Крім того, вона відповідатиме за експлуатацію системи космічного спостереження для відстеження космічного сміття і розташування близьких супутників, аби запобігти зіткненню у космосі.

Система полягає у мережі наземних радарів, зокрема, задля моніторингу супутників країн, які можуть порушити роботу супутників Японії. Наприклад – шляхом використання протисупутникових ракет, лазерного випромінення, глушіння зв’язку або так використання так званих «супутників-убивць».

Як повідомляв УНІАН, Збройні сили Казахстану поповняться черговою партією броньованих колісних машин «Арлан» вітчизняного виробництва.