Мусієнко сказав, скільки снарядів може отримати Україна від країн-партнерів / фото facebook.com/musiienkoua

Україна виходить з "критичної фази" у питанні нестачі снарядів і у майбутньому може досягти паритету із противником. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Я думаю, що в принципі зараз ми виходимо з тієї фази, яка була дійсно критичною. Тому що те, що ми мали з забезпеченням... Ми розуміємо, як героїчно наші військові тримали при цьому позиції", – пояснив він в ефірі телемарафону. 

На думку експерта, Росія розраховувала, що Європа буде спостерігати за США, і не поспішатиме з постачанням допомоги. Однак все відбувається навпаки –  країни-партнери знаходять, зокрема, снаряди.

Відео дня

"Я порахував. Якщо все, що зараз в публічному просторі і оголошується нашими партнерами, то це 1,5 млн чеських снарядів – 800 тисяч знайшли, а кажуть ще 700 тисяч можуть, це 1,2 млн сумарно від усього Європейського Союзу, які можуть бути надані до кінця року. Це 2,7 млн снарядів, якщо все складеться, тому що все може бути. Але це вже непогано. Це вирівнює ситуацію в артилерії, ми вийдемо на паритет з ворогом по артилерії. Принаймні по снарядах, бо нам потрібні і стволи, і додаткові системи", – розповів Мусієнко. 

Крім того, колосальну роль зараз відіграють дрони. За словам експерта, йдеться про українське виробництво і про постачання від партнерів. 

Допомога Україні: останні заяви партнерів

Велика Британія оголосила, що надасть Україні новий пакет військової допомоги. Його загальна вартість становить понад 75 млн доларів. До поставки увійдуть дрони та системи ППО. 

Тим часом у Міноборони України повідомили про нову партію допомоги від Литви. Країна передала системи боротьби із безпілотними літальними апаратами. 

Вас також можуть зацікавити новини: