ЗСУ могли знищити рідкісну РЛС окупантів / фото Вікіпедія

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко припускає, що 22 травня на тимчасово окупованій частині Донеччини, в районі населеного пункту Моспине, Силам оборони України вдалося знищити рідкісну радіолокаційну станцію російських загарбників - всевисотну 96Л6Е.

"Дедалі більше приємних і радісних уточнень щодо знищеного в Моспиному дивізіону С-400. Разом із пусковими було знищено рідкісну радіолокаційну станцію - всевисотний детектор (ВВО) 96Л6Е", - написав Коваленко в Telegram.

За його даними, ця радіолокаційна станція (РЛС) самостійно забезпечує функціонал усього дивізіону і, "неймовірно, навіть рівня полку". Аналітик пояснює, що на один дивізіон С-400 штатно необхідний 91Н6Е, а на полк - три.

Відео дня

"А там ще РЛС управління 92Н2Е або, за можливості, всевисотна РЛС 96Л6Е. Ні. 96Л6Е - я все вирішу. Результат у реальному бойовому застосуванні? До речі, на сьогодні С-400 стоїть на озброєнні Китаю (4 дивізіони), Туреччини (4 дивізіони), Індії (3 дивізіони). Що тут скажеш... Вітаю із вдалим придбанням найкращого ППО у світі!", - написав Коваленко.

Про ймовірний удар по цілі в Моспіно також повідомив активіст і блогер Сергій Стерненко, який також оприлюднив відео.

"Ймовірно, той самий удар ATACMS по російському ЗРК біля с. Моспине 22 травня". Моспине 22 травня", - заявив він.

ATACMS рознесли позиції ППО окупантів на Донеччині - що відомо

Нагадаємо, 23 травня з'явилася інформація про те, що українські військові завдали успішних ударів по російських позиціях протиповітряної оборони в Донецькій області. Зокрема. За даними Telegram-каналу "Досьє шпигуна", вдень 22 травня було завдано успішного удару по позиціях у районі аеродрому Моспине, що розташований в окупованій частині Донецької області. В атаці нібито задіяли п'ять балістичних ракет ATACMS.

Зазначалося, що знищено дві пускові установки зенітно-ракетних комплексів С-300/400, пункт управління і радіолокаційну станцію "96Л6Е", пошкоджено ще одну пускову установку ЗРК С-300/400. За даними каналу, серед особового складу втрат не було. Офіційних повідомлень ЗСУ щодо ситуації в Моспиному поки що немає.

Вас також можуть зацікавити новини: