Діти на тлі руїн в Сирії, ілюстрація / REUTERS

Німеччина закликала Росію та Іран чинити тиск на сирійський уряд, щоб «припинити різанину» в передмісті Дамаска, утримуваному повстанцями.

«Потрібно запитати, де Росія, де Іран, які обіцяли в Астані гарантувати припинення вогню також у Східній Гуті?», – заявив 21 лютого прес-секретар канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффан Зайбер, передає Крим.Реалії.

Читайте такожУ Сирії підбили літак військ Асада, доля пілота невідома (фото)

Відео дня

Він додав, що «без підтримки цих двох союзників Башара Асада «режим не був би там, де він є сьогодні».

На Заході, в ООН, в гуманітарних місіях зростає обурення з приводу «руйнівних» нападів і тактики «облоги і голоду», які використовуються сирійськими та російськими бойовими літаками і вертольотами проти повстанського анклаву поблизу сирійської столиці.

Росія і Іран надавали уряду президента Башара аль-Асада істотну підтримку протягом усього періоду 7-річної війни в Сирії, яка почалася з розгону антиурядових протестів. Москва допомогла переломити конфлікт на користь Асада, почавши кампанію повітряних ударів в 2015 році і активізувавши свою військову присутність на території Сирії. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи ситуацію в передмісті Дамаска, заявив, що це напад «на терористів», а не на цивільних осіб.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив стурбованість через загострення конфлікту в Східній Гуті, контрольованій сирійськими повстанцями.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав до стриманості і надання доступу до поранених в Дамаску і його околицях.