REUTERS

Звільнений з посади Держсекретаря США Рекс Тіллерсон у своїй промові перед журналістами попередив про небезпечну поведінку Росії.

Читайте такожБілий дім слідом за Тіллерсоном звільнив його заступника – ЗМІЯк повідомляє BBC, Тіллерсон зазначив, що за його перебування на посаді було проведено гарну роботу з покращення відносин США з Китаєм та стримування прогресу північнокорейської ядерної програми.

В той же час, очільник Держдепу додав, що чимало роботи ще слід буде докласти, аби відповісти на тривожну поведінку російської сторони.

Відео дня

За його словами, Росія має ретельно зважити, наскільки її дії відповідають інтересам російського народу та світу у цілому.

«Продовження політики [Росії] за нинішнім курсом, вірогідно, призведе до поглиблення ізоляції, у такій ситуації ніхто не зацікавлений», - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп вирішив призначити директора Центрального розвідувального управління Майка Помпео новим державним секретарем США замість Рекса Тіллерсона.

Трамп пояснив, що відставка Тіллерсона пов'язана з розбіжностями у питаннях зовнішньої політики, і зокрема щодо ядерної угоди по Ірану.

Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки у закордонних справах у квітні розглядатиме кандидатуру Помпео на посаду держсекретаря США.