REUTERS

Відповідний пункт прописаний у новому законодавстві, яке буде внесено на розгляд парламенту 26 листопада, пише The Guardian з посиланням на міністра внутрішніх справ Великобританії Терезу Мей, передає "ЄвроПравда".

Читайте такожВеликобританія оголосила найвищий рівень загрози тероризму

"У тих випадках, коли організації не будуть самі виконувати вимоги керівництва, міністерство буде мати можливість віддавати їм накази, які будуть приводитися в дію судом", - уточнила Тереза Мей.

Відео дня

Новий закон, як зазначає видання, також дозволить співробітникам британських прикордонслужб на строк до 30 днів вилучати паспорти у підданих Великобританії і громадян інших держав при наявності підозри про намір займатися терористичною діяльністю на території третіх країн, зокрема Сирії та Іраку.

Лондон також буде мати право відмовляти авіакомпаніям у виконанні рейсів у Великобританію, якщо авіаперевізники відмовляться надавати спецслужбам запитувану інформацію про пасажирів.

Підозрюваним у здійсненні терористичної діяльності за межами Британії також буде заборонений в'їзд на її територію.

Коментуючи новий законопроект, Тереза Мей зазначила, що загроза терористичних актів у країні є найвищою з часів терактів 11 вересня. Крім того, за її словами, з липня 2005 року британські спецслужби запобігли близько 40 терактів.

Нагадаємо, раніше прем'єр Девід Кемерон виступив з ініціативою заборони британським джихадистам, які воюють на боці Ісламської держави, повертатися на батьківщину мінімум на 2 роки.