Володимир Путін і Дональд Трамп / REUTERS

США і Росія ведуть підготовку до зустрічі президента Дональда Трампа і президента Володимира Путіна, повідомляють ЗМІ з посиланням на близькі до справи джерела, що побажали зберегти анонімність.

Читайте такожКоманда Трампа ігнорувала його побажання про зустріч з Путіним - ЗМІ

Як очікується, зустріч відбудеться в ході візиту Трампа в Європу в наступному місяці. Два президенти можуть зустрітися або перед самітом НАТО, який пройде в Брюсселі з 11 по 12 липня, або після візиту американського президента в Великобританію два дні потому, передає Голос Америки.

Відео дня

У Білому домі в середу ввечері відмовилися коментувати ці повідомлення, а Рада національної безпеки поки не відповіла на запит про відгуки.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, розмовляючи у четвер з журналістами, також відмовився від коментарів, однак сказав, що наступного тижня в Росію, як очікується, приїде радник з національної безпеки США Джон Болтон, щоб обговорити підготовку.

Місце зустрічі поки не розголошується, проте кілька зарубіжних ЗМІ раніше повідомляли, що Путін і Трамп можуть зустрітися в одній з європейських столиць після саміту НАТО. Деякі ЗМІ припускають, що зустріч може пройти у Відні.

Трамп раніше висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені, а на недавньому саміті «Великої сімки» у Квебеку запропонував знову включити Росію до складу групи, звідки вона була виключена після анексії Криму.