Дональд Трамп / REUTERS

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в листі Міжнародному гуманістичному та етичному союзу (МГЕС) поклала на цю організацію відповідальність за вихід США із складу Ради з прав людини ООН.

Як передає Бі-бі-сі, Хейлі звинуватила правозахисників у роботі на Росію і Китай і перешкоджанні реформам у РПЛ ООН. "Адресую свій лист правозахисним організаціям: ваші зусилля по зриву переговорного процесу і блокуванню реформ підштовхнули США до рішення про вихід з РПЛ ООН" - написала Хейлі в Twitter.

Читайте такожБаба Яга проти: від членства в яких організаціях відмовилися США за президентства Трампа (відео)

Відео дня

Директор організації Human Rights Watch Луї Шарбонно, коментуючи ситуацію, сказав, що безглуздо вважати, що правозахисні організації перешкоджали реформам. Звинувачення правозахисників у підтримці Росії та Китаю він назвав абсурдними.

"Нападаючи на неурядову організацію і звинувачуючи її у власних помилках, адміністрація Трампа веде себе як найгірший уряд у світі", - написав у Twitter Шарбонно.

Міжнародний гуманістичний і етичний союз (МГЕС) (International Humanist and Ethical Union, IHEU) - засноване в 1952 році міжнародне об'єднання організацій, які займаються розвитком та пропагандою ідей гуманізму, світського товариства і вільнодумства.

МГЕС має консультативним статусом при Раді Європи, ООН, ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ. Серед засновників цієї організації є і американські правозахисні групи. Союз об'єднує більше ста правозахисних організацій з багатьох країн світу.

Як повідомляв УНІАН, США покинули Раду з прав людини 19 червня, звинувативши організацію в заангажованості. Раніше 2017 року США вийшли із ЮНЕСКО, також мотивувавши своє рішення упередженою позицією цієї організації щодо Ізраїлю.