У Новій Зеландії скандал через бургери без м'яса / pixabay.com

Веганський бургер з фальшивою кров’ю звинуватили у тому, що він становить «загрозу для самого існування» індустрії виробництва яловичини у Новій Зеландії на тлі поширення використання штучного м’яса.

«Неймовірний бургер», який подають на борту літаків національного перевізника Air New Zealand, викликав обурення навіть чинного прем’єр-міністра країни Вінстона Пітерса. Він заявив, що «категорично проти фальшивої яловичини». При цьому, за його словами, авіакомпанія повинна почати подавати пасажирам продукти зі справжнім тваринним м’ясом, пише The Guardian.

Прес-секретар Міністерства з питань першочергових видів промисловості Нової Зеландії Марк Паттерсон випустив прес-реліз, в якому застеріг, що  бургери без тваринного м’яса можуть становити «екзистенційну загрозу для другого в Новій Зеландії найбільшого джерела доходів від експорту». Крім того, такий сендвіч – це «ляпас» для сектору з виробництва червоного м’яса в країні, який оцінюється в 9 мільярдів новозеландських доларів.

Відео дня

Читайте такожТрамп придумав спосіб їсти бургери, сидячи на дієті

«У нас Air New Zealand активно просуває синтетичні протеїни, які містять генетично модифіковані компоненти. Це поганий приклад роботи новозеландської корпорації для загального блага», - йдеться в заяві.

У свою чергу, авіакомпанія зайняла оборонну позицію, відмовившись вибачатися. Вона заявила, що кожного року витрачає мільйони доларів на покупку новозеландської яловичини і баранини. А веганський бургер жодним чином не становить загрозу для виробництва червоного м’яса в країні.