Ілюстрація / REUTERS

Британський ВМФ збільшить свою присутність у Північній Атлантиці для протистояння «зростаючій загрозц з боку Росії».

Читайте такожПрем'єр Польщі: війна на Донбасі - частина великого плану РФ з дестабілізації Заходу

Про це заявив глава Королівського флоту адмірал Філіп Джонс в інтерв'ю телеканалу Sky News. За словами військового, у вибраному регіоні створять нову «зону для спільних операцій». Як пояснив адмірал, це означає, що Північна Атлантика стане пріоритетним регіоном для уряду, що дозволить британському флоту і військовим літакам частіше проводити там операції.

Відео дня

«Вони посилюють відродження потенціалу і масштабу своїх можливостей, чого ми не могли чекати ще 10 років тому. Нам необхідно відповісти на це. Вони явно інвестували в дослідження і розробки, щоб мати можливість досягти таких результатів», - зазначив британський військовий.

Джонс розповів, що 97% глобального трафіку, що передається волоконно-оптичними кабелями, які прокладені на глибині моря по всьому світу. «Ми знаємо, що у росіян є здатність їх виявляти і працювати з цими кабелями, і, звичайно ж, вони роблять це в дуже складних умовах, на дуже великій глибині. Нам нелегко зрозуміти, що відбувається. Ми повинні оцінити, що вони роблять. Ми повинні відстежувати, що вони роблять, ми повинні стежити за тим, що вони роблять як на поверхні, так і під водою», - зазначив адмірал.