Ілюстрація \ REUTERS

Спеціальні секретаріати, відповідальні за контроль приготувань до прижиттєвої передачі Хризантемового трону імператора Акіхіто його спадкоємцю принцу Нарухіто, були створені при уряді та МЗС Японії.

Читайте такожПарламент Японії вперше за 200 років дозволив імператору зректися престолу

Секретаріат при уряді буде складатися з 26 осіб. В його обов'язки входить сприяння створенню спеціальної комісії, яка займеться плануванням супутніх передачі трону церемоній, а також забезпеченням координації між різними відомствами, передає kommersant.ru.

Відео дня

«Секретаріат при МЗС Японії буде співпрацювати зі створеним при кабінеті міністрів секретаріатом у справах про передачу трону і займеться підготовкою до церемонії з нагоди зведення на престол за участю іноземних гостей, яка відбудеться 22 жовтня 2019 року», - йдеться в прес-релізі МЗС. Чисельність співробітників секретаріату при міністерстві не уточнюється.

Імператор Японії Акіхіто зречеться престолу на користь кронпринца Нарухіто 30 квітня 2019 року. Востаннє таке відбувалося в 1817 році. Акіхіто є 125-м імператором Японії, він править з 1989 року. Нарухіто має зайняти престол 1 травня 2019 року.