Ливан nnm.me

Як повідомила газета Daily Star, пілоти маневрували в небі над Бейрутом упродовж дня і, за свідченням очевидців, імітували атаку на його південні райони, де знаходяться штабні офіси шиїтського угруповання "Хезболла", передає ТАСС.

Читайте такожІзраїль завдав ударів по сектору Газа у відповідь на стрілянину снайперів

Ізраїльські винищувачі як мінімум один раз подолали звуковий бар'єр над південною околицею столиці, що викликало потужний повітряний хлопок.

Відео дня

Повідомлення про розвідувальні польоти ізраїльської авіації надійшли з Південного Лівану і долини Бекаа. В цілому, за даними Daily Star, ізраїльські літаки перебували в ліванському небі 17 годин.

ВПС Ізраїлю стали частіше вторгатися в повітряний простір Лівану після появи повідомлень про оснащення "Хезболла" новими зразками іранських озброєнь.

Командування тимчасових сил ООН у Лівані вважає польоти ізраїльської авіації порушенням резолюції 1701 Ради Безпеки ООН, яка встановила режим припинення вогню на кордоні після конфлікту влітку 2006 року.

Ліван неодноразово направляв в Раду Безпеки скарги, звинувативши Ізраїль в нехтуванні свого суверенітету. У першій половині року зафіксовано 516 порушень з ізраїльської сторони. У свою чергу ізраїльські військові виправдовують польоти необхідністю стежити за діями "Хезболла".