Ілюстрація \ REUTERS

Група австралійських і індонезійських експертів змогла завантажити інформацію з бортового самописця, який перебував на борту літака Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, що розбився в Індонезії.

Читайте такожПадіння Boeing 737 в Індонезії: рятувальники підняли на сушу 105 тіл жертв авіакатастрофи

Про це повідомляє місцевий портал Detik. Експерти допускали, що дані можуть бути втрачені, відзначає портал.

Відео дня

Фахівці отримали інформацію про останні 19 польотів лайнера - в цілому це 69 годин, передають Ведомости. Запис з останнього польоту починається з моменту паркування в аеропорту Джакарти і закінчується практично в момент катастрофи.

Як повідомляв УНІАН, Boeing 737 Max 8 бюджетної індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився вранці 29 жовтня. Всі 189 осіб, які знаходилися на його борту, загинули. Перед катастрофою пілот встиг зв'язатися з диспетчером і запросити дозвіл повернутися в аеропорт вильоту.

Раніше Reuters дізнався, що технічні неполадки на літаку могли виникнути не під час останнього польоту, а як мінімум за день до цього. За даними агентства, 28 жовтня цей же борт виконував рейс з острова Балі в Джакарту. Відразу після зльоту пілот повідомив про технічні проблеми і хотів повернутися в аеропорт вильоту, але пізніше проблема була вирішена і літак продовжив політ. В результаті він благополучно приземлився в Джакарті в 22.55 за місцевим часом, а в 6.20 ранку наступного дня вилетів в новий рейс. Через 13 хвилин після зльоту він впав у море.