РПЦ викрили у сатанізмі / artfile.ru

Константинопольський Митрополит Сотірій назвав «сатанинськими» дії РПЦ, яка вирішила розірвати стосунки зі Вселенським патриархатом на тлі процесу надання автокефалії Українській православній церкві.

Читайте такожРПЦ уїдливо відповіла на заяву про припинення існування УПЦ МП

Про це повідомляє «ЛІГА.net», посилаючись на сайт православній церкві Аланії.

Відео дня

Так, у РПЦ раніше заявлили, що її священикам тепер заборонено служити в храмах Вселенського патріархату, а віруючим, що молилися там, слід покаятися на сповіді.

"Жодний інший єпископ, митрополит чи патріарх в обхід вашого митрополита-паствоначальника не має права давати вказівки, у які храми ходити, ні, тим більше, погрозами забороняти причащатися в будь-яких храмах", - зазначив екзарх Вселенського патріархату в Туреччині.

За його словами, подібні вказівки РПЦ не мають жодної сили Перед Христом та Єдиною Святою Церквою", а віруючі, що ігнорують вказівки Москви, не повинні відчувати провини.

Служитель церкви наголосив, що переживати повинні якраз ті, "хто своїми антиканонічними діями з погрозами шукає можливість віддалити віруючих від Церкви і перервати їх спілкування зі своїми священиками та єпископом".

"Ці їхні дії доставляють радість лише Антихристу... Усі думаючі люди глибоко засмучені подібними сатанинськими діями", - уклав Сотірій.

Як повідомляв УНІАН, рішення про розрив церковного спілкування зі Вселенським патріархатом Священний синод РПЦ ухвалив 15 жовтня.