УНИАН

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ТАСС.

"Що стосується заяви щодо запровадження з 1 березня поїздок за закордонними паспортами для росіян, якщо я правильно чув, прем'єр Яценюк заявив, що це нібито ініціатива Путіна, який у свій час висловлював таку ідею, - і ось у Києві її почули, - сказав Лавров. - Ми зараз готуємо спеціальну заяву МЗС. Це неправда - те, що сказав Яценюк. Ми дійсно переходимо з більшістю країн СНД на взаємні поїздки за закордонними паспортами, зберігаючи водночас безвізовий режим, але щодо України, з урахуванням тієї кризи, яка всередині цієї країни зараз вибухнула, ми маємо намір зробити виняток". "Наші українські колеги про це проінформовані", - заявив Лавров.

Читайте також«Ми почули прохання Путіна»: Росіяни зможуть в'їжджати в Україну тільки за закордонними паспортами

Відео дня

Читайте також«безперешкодно продовжувати» громадянам України термін перебування на території РФ

Також повідомлялося, що 26 січня президент РФ Володимир Путін запропонував збільшити для громадян України призовного віку термін перебування в Росії, щоб вони могли ухилятися від мобілізації.

«До речі кажучи, багато людей вже ухиляються від мобілізації, намагаються до нас переїхати, пересидіти тут якийсь час. Але у нас там проблема - відповідно до норм закону громадяни України не можуть перебувати на території РФ понад 30 діб (згідно із двосторонніми угодами, громадяни України можуть перебувати на території РФ 90 діб - УНІАН), вони повертаються їх цап і туди посилають", - заявив Путін.