Реджеп Ердоган відкинув прохання США щодо гарантій курдським бійцям / фото УНІАН

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав "дуже серйозною помилкою" вимоги США до його країни щодо гарантій безпеки курдським бійцям у Сирії.

"Джон Болтон (радник президента США з національної безпеки - ред.) робить дуже серйозну помилку. Ми не можемо робити жодних поступок у цьому питанні", - сказав Ердоган перед тим, як Болтон залишив Туреччину, передає Радіо Свобода.

Читайте такожУ Ердогана відповіли на вимогу США відмовитися від наступу на півночі Сирії

Відео дня

Болтон відвідував Анкару, щоб отримати запевнення щодо відсутності намірів Туреччини наступати на південно-східну Сирію, нині контрольовану союзним зі США курдським ополченням. Ці збройні формування влада Туреччини вважає терористичними.

Болтон мав двогодинну зустріч з чільним радником Ердогана Ібрагімом Каліном, але його очікувана зустріч із самим президентом Туреччини 8 січня не відбулася.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про виведення американських військових із Сирії наприкінці минулого року. Згодом стало відомо, що США залишать частину військ на півдні Сирії на невизначений час після виведення основного контингенту.