Глядачі трансляції матчу з крикету в Новій Зеландії могли спостерігати за уламками російського військового супутника / Скріншот - Youtube, Daily Storm Live

Уламки російського військового супутника «Космос-2430», які можна було побачити в небі, коли він горів в земній атмосфері, потрапили в трансляцію матчу з крикету в Новій Зеландії.

Читайте такожУперше в історії: китайський апарат здійснив посадку на зворотному боці Місяця (фото)

Як повідомляє Daily Storm, кадри з уламками були зроблені 5 січня під час крикетного матчу між збірними Шрі-Ланки і Нової Зеландії та викладені на сайті SatTrackCam.

Нагадаємо, супутник "Космос-2430" зійшов з орбіти і припинив своє існування 5 січня 2019 року. Апарат входив в російську систему раннього виявлення стартів міжконтинентальних балістичних ракет з континентальної частини США ("Око").

"Космос-2430" був виведений на орбіту ракетою-носієм "Молния-М" зі стартового майданчика №16 космодрому Плесецьк в Архангельській області в жовтні 2007 року. Він був прийнятий на управління засобами Головного випробувального центру випробувань і управління космічними засобами імені Германа Титова.

У командуванні Повітряно-космічних сил РФ підтвердили, що вранці 5 січня супутник був планово зведений з орбіти і згорів над Атлантичним океаном.

"Космічний апарат був запущений в 2007 році, а в 2012 році був виведений зі складу орбітального угруповання Російської Федерації", - уточнили у відомстві.