Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ / wikimedia.org

В суботу, 26 січня, в Парижі під час акції «жовтих жилетів» співробітники правоохоронних органів заарештували 223 людини.

Про це повідомляє France 24.

За оцінками Міністерства внутрішніх справ, кількість учасників 11-го тижня протестів склала 22 тисячі людей по всій Франції. У Парижі їх кількість склала 2,5 тисяч порівняно з 7 тисячами минулого тижня.

Відео дня

Відзначається, що поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. У свою чергу, протестувальники застосовували димові шашки.

Читайте такожУ Франції поновилися акції "жовтих жилетів"

Як повідомляв УНІАН, 19 січня у Франції в акції «жовтих жилетів» взяли участь 84 тис. осіб. У кількох містах відбувалися зіткнення демонстрантів в поліцейськими.

Хвиля протестів у Франції розпочалася 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри. Відтоді акції не припинялися і досягали піку у вихідні.

На початку грудня під тиском протестувальників французький уряд повністю відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. Однак, незважаючи на поступки,"жовті жилети" вирішили продовжувати свої акції, виступаючи проти економічної політики президента Франції Еммануеля Макрона.