Будинок Пабло Ескобара в Медельїні приваблював туристів / wikipedia.org

Шестиповерховий будинок, в якому колись жив один з найбільших у світі наркобаронів Пабло Ескобар, знесли за допомогою вибухівки. Влада міста Медельїн сподівається, що це допоможе порвати з історією найбільшого злочинця в історії Колумбії і дати початок переродженню міста.

Інженер Родріго Гомез розповів Business Insider, що в будинок Ескобара заклали 180 зарядів вибухівки. Довелося також створити зону безпеки в радіусі 100 метрів від маєтку.

«1,5 тисяч людей, які жили поряд, евакуювали з міркувань безпеки», - пояснив Гомез.

Відео дня

Читайте такожБрат наркобарона Пабло Ескобара пригрозив Netflix "прикрити" відомий серіал

Після вибуху хмара пилу здійнялася на 10 метрів у повітря. Нинішній президент Колумбії Іван Дуке був ще підлітком, коли Пабло Ескобара застрелили під час перестрілки з поліцією в 1993 році. За словами колумбійського лідера, знесення будинку ватажка наркокартеля «означає, що історія не буде написана на умовах злочинців, а через визнання жертв».

Біла будівля стояла в районі Ескобара в Медельїні. Вона пережила вибух автомобіля в 1988 році. І з того часу ніхто з членів родини ватажка наркокартеля в ньому не жив. Втім, він привертав увагу іноземних туристів, які кожен день приїжджали в рідне місто Ескобара. Наплив збільшився після того, як Netflix зняв серіал під назвою Narcos, в якому розповідалася історія Ескобара й інших членів медельїнської наркомафії.

Читайте такожВ Одесі затримано іноземця-наркодилера у футболці з написом "Ескобар" (фото)

Однак, мер міста Федеріко Гутейррез просував пропозицію знести дім наркобарона і збудувати на його місці парк, присвячений тисячам жертв включно з кандидатами в президенти і 500 поліцейськими, яких вбили головорізи Ескобара в часи розквіту медельїнського картелю в 1980-1990-х роках.