Ілюстрація / REUTERS

У Білому домі заявили, що на зустрічі лідери не досягнули ніякої угоди. Очікувалося, що Трамп і Кім Чен Ин підпишуть угоду за підсумками саміту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, Трамп і Кім Чен Ин не змогли дійти згоди щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Відео дня

Читайте такожТрамп заявив, що із нетерпінням чекає нової зустрічі з Кім Чен Ином (відео)

"Обидва лідери обговорили різні способи просування концепції денуклеаризації ... На даний час угоди досягнуто не було, але їх (лідерів США і КНДР, - ред.) команди з нетерпінням чекають на зустріч у майбутньому", - зазначила Сандерс.

Як повідомляє Reuters, найближчим часом повинна пройти прес-конференція Трампа.

Кортежі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина вже поїхали з готелю, де проходив саміт. Раніше повідомляли, що вони планували разом пообідати у другий день переговорів, проте жоден не з’явився в обідньому залі.

Прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс раніше повідомила, що прес-конференція Трампа за підсумками переговорів пройде на дві години раніше, ніж планувалося спочатку.

Перед тим початком другого дня переговорів Кім Чен Ин сказав журналістам, що влада КНДР готова відмовитися від ядерної зброї.

27 лютого у В’єтнамі розпочався другий саміт Трампа й Кім Чен Ина, який мав тривати два дні.

Нагадаємо, 12 червня 2018 року Дональд Трамп уперше зустрівся з Кім Чен Ином на сінгапурському острові Сентоса.

Президент США та лідер Північної Кореї підписали «дуже важливий та всеосяжний документ», у якому йшлося про денуклеаризацію Корейського півострова, а також про передачу останків американських солдатів.

Трамп повідомив, що переговори з КНДР відбулися краще, ніж будь-хто міг очікувати.