Акторка Фелісіті Хаффман / REUTERS

Федеральна прокуратура США у вівторок висунула звинувачення кільком десяткам осіб у зв'язку зі злочинною схемою на суму 25 мільйонів доларів, яка дозволяла багатим американцям за гроші влаштувати дітей у престижні виші, в тому числі в Єльський, Джорджтаунський та Стенфордський університети.

Читайте також"Ціни злетять": Кабмін планує встановити мінімальну вартість контрактного навчання у вишах

Федеральна прокуратура Бостона звинувачує 58-річного Вільяма Сінгера у здійсненні афери під прикриттям належної йому компанії Edge College & Career Network, яка обслуговувала безліч багатих клієнтів, серед яких - топ-менеджери компаній і голлівудські акторки, повідомляє "Голос Америки".

Відео дня

За версією звинувачення, Сінгер відправляв на вступні іспити підставних осіб замість дітей своїх клієнтів, а в деяких випадках приписував абітурієнтам спортивну кар'єру, навіть якщо у них не було жодних здібностей до спорту.

Як очікується, у вівторок Сінгер постане перед судом і визнає свою провину в організованій злочинній діяльності, легалізації незаконних доходів та перешкоджанні правосуддю.

Читайте такожРектора донецького вишу усунули з посади за спробу відрахувати 850 іноземних студентів (відео)

Звинувачення також пред'явлені 33 клієнтам Сінгера, у тому числі голлівудським акторкам Фелісіті Хаффман, відома за серіалом «Відчайдушні домогосподарки», та Лорі Локлін, а також 13 тренерам і діловим партнерам Сінгера.

За словами прокуратури, у розмові з одним з батьків Сінгер так описав свій бізнес: «Ми займаємося тим, що допомагаємо заможним сім'ям в США влаштувати дітей у коледж. Сім'ям, з якими я працюю, потрібні гарантії».