Model Y - компактний електричний кросовер, який повинен лаконічно доповнити лінійку моделей Tesla / Фото з відкритих джерел

Презентація нового компактного електромобіля Model Y, який стане п'ятим автомобілем компанії Ілона Маска, заснованої в 2003 році, відбувається в лос-анджелеській дизайн-студії Tesla.

Читайте такожTesla вирішила підвищити ціни на свої електрокари

Компактний кросовер Tesla Model Y повинен забезпечити компанії подальший стабільний ріст, повторивши успіх доступного седана Model 3. Не виключено, що Model Y навіть зможе перевершити успіх Model 3.

За попередніми офіційними повідомленнями ми вже знаємо, що Model Y побудований на тій же платформі, що і Model 3, і ділить з доступним седаном близько 75% всіх компонентів. Це повинно позитивно позначитися як на виробничих витратах і, отже, на ціну для кінцевого покупця, так і на швидкості нарощування темпів випуску.

Тобто, у Model Y жодних проблем з нарощуванням виробництва, як було з Model 3, бути не повинно. Власне, попередні витоки інформації вказували на те, що до кінця 2020 року Tesla планує випускати Model Y в тих же обсягах, що зараз Model 3 (7 тис. на тиждень).

Ілон Маск також зазначив, що Model Y буде приблизно на 10% більше Model 3 за розмірами і на стільки ж дорожче за ціною. 

Як повідомляв УНІАН, Tesla також представить в цьому році ще один новий автомобіль - йдеться про повністю електричний пікап.