Ілюстрація / REUTERS

Петиція із закликами до Лондона зупинити дію статті 50 Лісабонської угоди й скасувати таким чином вихід Великої Британії з Євросоюзу станом на сьогодні набрала понад три мільйони підписів. При цьому, більше двох мільйонів людей підтримали її менш ніж за 24 години.

Таким чином, як пише The Independent, ця петиція стала зверненням на сайті уряду Британії, яка змогла зібрати велику підтримку найшвидше. І це при тому, що сайт кілька разів виходив з ладу через наплив користувачів, які хотіли висловити свою незгоду з планами прем’єр-міністра країни Терези Мей завершити процес виходу з ЄС.

Кількість підписів зростала навіть тоді, коли загроза ліквідації британського членства з 29 березня без угоди з Брюсселем про двосторонні відносини була вирішена, а лідери ЄС погодилися відтермінувати Brexit. В певний відрізок часу петиція отримувала по 2 тисячі підписів кожної хвилини.

Відео дня

Читайте такожФранцузький міністр з питань ЄС назвала свого кота Brexit

Компанія Tabeau оцінила 16 тисяч звернень на сайту уряду Британії й виявила, що заклик скасувати вихід з Євросоюзу вже підтримали втричі більше користувачів, ніж всі петиції за Brexit.

«Уряд постійно повторює, що вихід з ЄС – це «воля народу. Нам потрібно покласти край цьому твердженню, забезпечивши сильну підтримку збереженню членства в ЄС зараз. Іншого голосування може не відбутися. Тому голосуйте зараз», - написала автор петиції Маргарет Енн Джеордіаду.

Видання нагадує, що в листопаді на сайті уряду Британії була зареєстрована петиція за вихід з ЄС без будь-яких угод з Брюсселем. Вона зібрала 400 тисяч підписів.