Ілюстрація / REUTERS

В ході саміту Євросоюзу в четвер, 21 березня, глави держав і урядів 27 країн ЄС обговорюють відстрочення виходу Великобританії зі складу Євросоюзу до 22 травня.

Про це повідомляє DW.

Ця дата міститься в проекті підсумкового комюніке зустрічі. Таким чином, британці зможуть не брати участі у виборах депутатів Європарламенту, запланованих на кінець травня. Перенесення Brexit на будь-яку з дат після виборів неможливе, зазначили у Брюсселі.

Відео дня

Для отримання відстрочки Сполученому Королівству необхідно виконати ряд умов - зокрема, члени Палати громад британського парламенту повинні схвалити угоду між Лондоном і Брюсселем про порядок виходу королівства з ЄС, передає кореспондент DW. Учасники саміту знову підкреслили, що угода не може бути переглянута.

Якщо парламент не підтримає угоду між ЄС і Британією, то вихід країни зі складу Європейського союзу відбудеться раніше - 12 квітня. Про це передає ВВС .

Читайте такожУ Британії позбутися три варіанти, якщо депутати відхилять угоду про Brexit – глава МЗС

Напередодні прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей попросила голову Європейської ради Дональда Туска перенести на 30 червня Brexit, який спочатку був запланований на 29 березня.

У четвер, 21 березня петиція супротивників Brexit з вимогою залишити Сполучене Королівство в ЄС, розміщена на сайті британського парламенту, за кілька годин набрала більше мільйона голосів. Ініціатива подолала поріг в 100 тисяч голосів, необхідний для її винесення на обговорення депутатів.

14 березня парламент Великобританії значною більшістю проголосував за відстрочення Brexit. Депутати досі не змогли ратифікувати договір про порядок виходу країни зі складу Євросоюзу, погоджений Терезою Мей із Брюсселем.