Манафорт отримував гроші з України через Swedbank / УНІАН

Над шведським банком Swedbank AB і без того нависли звинувачення у відмиванні грошей. Але тепер ситуація ще більше загострилася, оскільки, як повідомив телеканал SVT, шведський кредитор міг обдурити владу США. Колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа і засуджений за податкове і фінансове шахрайство Пол Манафорт отримував сумнівні платежі через Swedbank.

Про це пише Bloomberg, додаючи, що сьогодні акції банку станом на початок торгів втратили 5% вартості в Стокгольмі, опустившись таким чином в Bloomberg Index для європейських фінансових акцій на найнижчий щабель. Викриття вказує на те, що скандал про відмивання грошей через найстаріший банк Швеції може бути значно ширшим, ніж раніше вважалося. Повідомлялося, що його використали для проведення сумнівних трансакцій більш ніж 10 мільярдів доларів. І ці процеси були пов’язані зі справою про відмивання грошей через Danske Bank і його естонську гілку.

Читайте такожЩе одному лобісту Януковича у США можуть висунути звинувачення - ЗМІ

Відео дня

Але тепер суми, перераховані через Swedbank, більш ретельної перевірки. Адже цілком вірогідно, що через нього пройшло близько 23 мільярдів доларів за 2010-2016 роки. Колишній президент України Віктор Янукович, який тепер переховуються в Росії, серед тих, хто користувався послугами Swedbank.

Телеканал SVT повідомив, що Swedbank обдурив органи влади США, які збирали інформацію про причетність шведського кредитора до скандалу, який виник після публікації так званих «Панамських паперів» у 2016 році. У квітні того року Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк надіслав в місцевий офіс Swedbank лист із запитом передати дані про трансакції, пов’язані з компанією Mossack Fonseca.

Документи, які опинилися в руках преси, свідчать, що Swedbank дійсно вів справи з понад 100 компаній, пов’язаних з Mossack Fonseca. Але в банку відповіли нью-йоркському відомству, що «не виявили причин для підозр щодо відмивання грошей». Bloomberg пише, що після появи звинувачень у відмиванні Swedbank у лютому цього року втратив п’яту частину від своєї ринкової вартості.