Турбйорн Ягланд / фото REUTERS

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що існують "хороші шанси" для уникнення можливого виходу Росії з ПАРЄ.

Про це повідомляє DW.

За словами Ягланда, зараз ведуться "предметні дискусії" між Комітетом міністрів РЄ та Парламентською асамблеєю Ради Європи. Генсек організації заявив, що РФ зацікавлена в тому, щоб залишитися у складі цього міжнародного органу.

Відео дня

Читайте такожВін пропонує зміну правил Ради Європи із поверненням Росії до ПАРЄ

Ягланд вважає, що вихід або виключення Росії може призвести до виникнення нових кордонів у Європі. По один бік цього нового кордону будуть жити ті, хто зможе звертатися в Європейський суд з прав людини в Страсбурзі, по іншу - близько 140 млн громадян Росії, для яких ця інстанція виявиться недоступною, зазначив генсек РЄ.

Нагадаємо, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявляв, що спроби повернути Росії у ПАРЄ без виконання нею умов, які сама ж ПАРЄ висунула до Росії, будуть розхитувати Раду Європи, яка буде ставати все слабшою.

Як повідомляв УНІАН, представник грузинської делегації в ПАРЄ Георгій Канделакі заявив, що спроби деяких країн піти на поступки Росії в Раді Європи, зняти з російської делегації санкції ПАРЄ, приведуть лише до подальшої важкої кризи організації.