У Польщі затримано жінку, яка поширювала наліпки з зображенням ікони Діви Марії в ЛГБТ-кольорах / TVP

В Польщі правоохоронці затримали 51-річну жінку за "профанацію образу Божої Матері", яка полягала у поширенні зображень Діви Марії з німбом, розфарбованим у кольори прапору ЛГБТ.

Читайте такожУ Харкові затримано 16-річного юнака, який жартома «замінував» церкву

Відео дня

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський

"Я вдячний польській поліції за ефективну операцію з виявлення і затримання особи, яка підозрюється у профанації святого для поляків образу Божої Матері. Жодні примовляння про свободу і толерантність не дають нікому права ображати почуття вірних" - написав Брудзінський у Twitter.

З посиланням на Onet повідомляється, що жінку затримали у місті Плоцьк. Вона розміщувала біля місцевого храму наліпки і постери з зображенням ікони Ченстоховської Божої Матері, яка особливо шанується у Польщі.

Німби Діви Марії і немовляти Христа на зображеннях були розфарбовані у кольори веселки, що також є прапором ЛГБТ. Брудзінський назвав постери культурним варварством.

Затриманій висунули звинувачення в образі релігійних почуттів і зловживанні об'єктом релігійного культу. За подібний злочин передбачене покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на термін до 2 років.

У прокуратурі Плоцька не виключають, що затриманих у справі може бути більше.

"Чорна Мадонна з Ченстохови" є шанованою візантійською іконою, яка знаходиться в монастирі Ясна Гора, об'єкті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є визначною католицькою святинею Польщі.