Британія готується захищати свої супутники від Росії / facebook.com/Roscosmos

Перша стратегія космічної оборони Великої Британії визначає 10 ризиків для супутників країни, серед яких хакерські, ракетні атаки і їхнє «постійне знищення». Дані, які збирають орбітальні апарати, грають ключову роль для комунікацій і військових операцій.

Як пише Daily Star, стратегія Міністерства оборони Великої Британії застерігає, що атаки проти супутників можуть вивести з ладу інфраструктуру королівства.

Читайте такожРозвідка США підозрює Росію у створенні бойових супутників

Відео дня

«Росія і Китай визнали, що випробовують ракети-перехоплювачі наземного базування, які потенційно можуть уражати супутники. Такі системи створять велику кількість орбітальних уламків, що ставить сотні інших супутників під загрозу», - йдеться в документі.

Також зауважується, що деякі компанії розробляють технології, які «в поганих руках можуть бути використані проти супутників». Стратегію космічної оборони затвердив ще міністр Ґевін Вілльямсон, який пішов у відставку минулого тижня.

Читайте такожТрамп представив нову космічну стратегію протиракетної оборони

Королівські ВПС, які стежать за іноземними військовими операціями у космосі, вже працюють над створенням нового контингенту невеликих супутників, щоб посилити можливості спостереження за чужим озброєнням. Також у британському Міноборони розробляють оборонний радар, який буде відстежувати балістичні ракети у космосі. В уряді Великої Британії відмовилися коментувати космічну оборону.