Борис Джонсон / REUTERS

Колишній мер Лондона та екс-міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон має найбільшу підтримку серед членів Консервативної партії, а отже найкращі шанси очолити британський уряд після Терези Мей.

Про це свідчать результати опитування, оприлюдненого в суботу, 18 травня, пише DW.

Згідно з даними опитування YouPoll, Джонсона підтримують 39 відсотків членів Консервативної партії. На другому місці - екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб, який має підтримку лише 13 відсотків консерваторів.

Відео дня

Читайте такожДжонсон заявив про «смерть» угоди Мей щодо Brexit

Нагадаємо, що прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей погодилася піти з посади після ще одного голосування парламенту щодо Brexit, яке має відбутися в червні. У свою чергу, Джонсон 16 травня підтвердив свої наміри поборотися за крісло прем'єр-міністра. "Звичайно, я збираюся це зробити", - заявив він та додав, що його майбутня участь у гонці "ні для кого вже не є секретом".

Минулого року Борис Джонсон подав у відставку з посади глави МЗС Великобританії на знак протесту проти лінії Мей у переговорах з Євросоюзом щодо Brexit. Сам Джонсон є прихильником так званого "жорсткого" виходу Великобританії з ЄС на умовах Лондона.