Лідери Євросоюзу / REUTERS

Лідери держав і урядів країн-членів Європейського Союзу не змогли досягнути угоди щодо кандидатур, які обіймуть найвищі посади в інституціях ЄС після виборів до Європарламенту.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск на прес-конференції в рамках саміту лідерів держав та урядів країн-членів Євросоюзу, який проходить у Брюсселі 20-21 червня.

Зокрема, він сказав, що Європейська Рада провела обговорення кандидатур на заміщення вищих керівних посад в інституціях ЄС у зв'язку з нещодавніми виборами до Європарламенту.

Відео дня

Читайте такожЕксперти зафіксували понад тисячу випадків дезінформації і втручання в європарламентські вибори

"Жоден кандидат не отримав підтримку більшості", - заявив Туск.

"Європейська Рада погодилася, що має бути комплексна угода, яка відображатиме різноманіття ЄС", - додав президент Європейської Ради.

"Ми знову зустрінемося 30 червня. Тим часом, я продовжу консультації, в тому числі з Європейським парламентом", - зазначив він.

Водночас, Туск заявив, що сьогодні занадто передчасно робити висновки щодо імен кандидатів і які посади вони обіймуть.

Також він зазначив, що не претендує на обіймання посади наступного президента Європейської комісії.

При цьому, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що не очікує, що 30 червня буде легше досягнути комплексної угоди стосовно топ-посад в інституціях ЄС. "Я цього не очікую, але це має бути зроблено", - сказав Юнкер.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками виборів до Європарламенту, які відбулися 23-26 травня, найбільші політичні групи "Європейська народна партія" та "Прогресивний альянс соціалістів і демократів", які називають "великою коаліцією", отримують менше 50% місць у новому скликанні Європарламенту, що змушує їх шукати ще одного союзника для формування коаліції в ЄП.