Перебіжчик з Південної Кореї хоче, щоб його рідна країна підкорилася Кім Чен Ину / Uriminzokkiri

73-річний громадянин Південної Кореї втік в КНДР. І це надзвичайно рідкісний випадок. Чхе У Гук прибув у аеропорт Пхеньяна й оголосив, що переїхав у столицю півночі назавжди. Пропагандистський сайт Північної Кореї Uriminzokkiri опублікував фото перебіжчика у західному костюмі й кепці в момент його прибуття в столицю КНДР, де йому вручили букет. Після цього він прочитав заготовлену заяву з листочка.

Читайте такожDie Zeit: Нові багатії КНДР торгують наркотиками й скуповують функціонерів диктатури

Як пише Business Insider, втечі з демократичної Південної Кореї в комуністичну і надзвичайно ізольовану КНДР стаються дуже рідко. В цей час, рух людей в протилежному напрямку значно активніший. Щороку в середньому тисяча північних корейців ризикують життям, щоб потрапити в Південну Корею.

Відео дня

Чхе – син двох видатних південних корейців, які теж втекли на Північ у 1986 році, покинувши двох синів і трьох дочок. За його словами, він переїхав у Північну Корею для того, щоб працювати над об’єднанням двох країн. При цьому, Чхе подякував династії Кімів за «велику любов і турботу», якою вона наділила його сім’ю.

Читайте такожБрат Кім Чен Ина працював на ЦРУ - The Wall Street Journal

«Велика любов і турбота, якою великий лідер Кім Ір Сен, генерал Кім Чен Ір і лідер Кім Чен Ин наділили мою сім’ю ще з часів мого прадіда, тривала впродовж трьох поколінь до тепер», - заявив перебіжчик.

«Я хочу присвятити решту свого життя втіленню об’єднання народу під лідерством Кім Чен Ина», - додав він.